39. #Retro_Lángos Fedezd fel a lángos ízletes világát! Várunk szeretettel a legjobb Lángos Büfében, ahol minden falat tele van a hagyományos ízek varázsával! Kézzel dagasztott, frissen sült ropogós lángosainkat különféle ízesítésekkel kínáljuk: válaszd a klasszikus fokhagymás-tejfölöst, vagy kóstold meg sajtos, vagy édes kínálatunkat! Látogass el hozzánk, és tapasztald meg a lángos igazi ízét! Ne feledd: a boldogság egy falatnyira van!

40. A #Magna_Shop a Szekszárdi Tringa pincészet és Tállyai Hollókői pincészet boraival készül. A borok kis családi pincészetben készülnek kisebb tételben melyet gondos odaadással művelik illetve dolgozzák fel. Például a Szekszárdi borokat nem lehet boltokban megtalálni csak rendezvényeken. A Tállyai borokból is két három palack található a boltokban. De lesz itt pálinka is! A Magna pálinka szintén egy családi vállalkozás. Közel 48 féle tételből lehet majd választani. A 21°-tól a 63°-ig készítenek pálinkát. A legkülönlegesebb az a #Mák_likőr ami 30° és 50°-os. De számos különleges ízeket találunk még náluk! Egészségünkre!

41. Gerecse Éléskamrája
Pizzáinkhoz tehén és kecske tejből készülítjük sajtjainkat melyhez házi paradicsom és minőségi hús használunk fel. Saját a buci és a tészta. Egészségükre!
Termékeink:
– Kézműves pizza és hot-dog,
– nagymama receptje alapján készített apró sütik.

42. Fesztivál Konyha! Ha már Debrecen, nem maradhat el egy ikonikus étel, a Debreceni páros! Keressétek a #Fesziválkonyhanál. És ha még valami jó szaftos étel szeretnétek, itt a helyetek! Töltött lepény, saslik, csülök pékné módra, köretek. Szóval hajrá! És ha megszomjaztok, arra is lesz megoldásuk!

43. #Kürtös_Mámor ” A kürtőskalácsaink nemcsak finom desszert, hanem a rendezvények és fesztiválok elmaradhatatlan része is. A hagyományos kürtőskalácsaink íz esítése: fahéjjal, dióval,kakaóval, vagy vaníliával történik. A hagyományos kürtőskalácson túl még a málnás kalács és az őszi rendezvényekhez igazodva tervezünk zserbós kalácsot is készíteni. Így még változatos ízélményt kínál a rendezvényekre érkező vendégek számára.” Villás Sándor

44. Nagyerdei Pálinkaműhely
„Vállalkozásom célja, hogy a debreceni fogyasztók megismerjék a gyümölcspárlatok különleges világát és átéljék azt az élményt, amit egy gondosan elkészített pálinka elfogyasztása nyújt. A pálinka készítés lényege az aromavadászat, tehát megtalálni a legízletesebb gyümölcsöt és annak vezéraromáit átemelni a végső termékbe. Hiszem hogy a pálinkafogyasztás kortól és nemtől függetlenül lehet élvezetes, valamint egy alázatos munkával készült termék meg tudja mutatni az eredeti gyümölcs valódi arcát és mosolyt tud csalni az emberek arcára. Köszönettel tartozom Takács Lászlónak, Pach Gábornak és Pavlicsek Csabának.” Gáll Richárd

45. Dia Finomságai
Szerettük volna, hogy legyen egy hely ahol mindenki megtalálja amit szeretne. Egy hely a nyalákságoknak. Dia Finomságai:
– Burgonya spirál
– Óriás Palacsinta
– Vattacukor
– Nassi fánk
– Limonádé / Tea

46. Veranda Kézműves Pékbisztro
Ha megéheztek, gyertek és válaszotok a számos ínycsiklandozó étel közül, hogy a legjobb minőséget kapjátok.
Lesznek itt rétes, házi sütemények, kézműves burgerek és vaslapos döner kebabok. Ez aztán a felhozatal! Itt aztán fog a hagyomány és a mai kor igényei szépen harmonizálva, egy egységet alkotni.

47. #Rafi_Retro_Nasi_Sátránál óvatosan szabad elmenni mert az extra hatalmas vattacukornak senki sem tud majd ellenállni. A pattogatni való kukorica és a hozzá használt olaj pedig termelőktől száramzik. „Régóta foglalkozunk vattacukor, főtt kukorica, pattogatott kukorica és egyéb termékek árusításával. Ezalatt volt lehetőségünk tapasztalatot szereznünk a szakmában és fejleszteni vállalkozásunkat a minőséget és tökéletességet szem előtt tartva.”

48. Balkan étterem Nyíregyháza
Egy jó Vajdasági étel különlegességek?
Peic Aleksandar hagyományos vajdasági ételekkel fog érkezni, melyeket faszenen készítenek! És a menü:
– Csevap- bárány, borjú hús keveréke, bosnyák somunkba helyezve vagy papír tányérra
– Pljeskavica – borjú és sertés keverék bosnyák somunkba helyezve vagy papír tányérra És igazi, azon a területen régen fogyasztott de még most is meglévő retro italokkal is készül! Cockta, gorki list.

49. Mikor kimegyünk majd az I. Debreceni Sokadalom ba hát #INNIKÉK valamit nem?Ebben segít majd vendéglátosunk, aki felkészült az éhes vándorokra!
Lehet majd nála kapni:
– A Debrecezni kisüzemi sörfözde finom söreit,
– A Hegedűs pálinka szíverősítőit,
– És finom kenyérlangost ami megtámogatja majd pocakunkat!

50. Győri Nikolett
Valódi férfias ételeket keresel?
Ne keressd tovább! Megtaláltad!
És mivel várunk?
– marha pörkölt,
– töltött káposzta,
– őz babgulyás,
és forralt bor
Várunk szeretettel!

51. A Debreceni krumplilàngos mára az egy ikonikus rendezvény étellé nőtte ki magát! Kombinálja a retro lepcsánka ropogós állagát és a töltött lepények ízgazdagságát.
És az i-re a pontot a kedves kiszolgálás és hangulatos megjelenés teszi!
Psszt!
Mellette lesz limonádé is!
Hasak nem maradnak éhesek náluk!